С гласовете на 127 народни представители, трима против и петима въздържали

...
С гласовете на 127 народни представители, трима против и петима въздържали
Коментари Харесай

Парламентът прие оставката на Данаил Кирилов като депутат

С гласовете на 127 народни представители, трима " срещу " и петима  " въздържали се ", депутатите одобриха оставката на Данаил Кирилов като депутат.

Кирилов бе определен за депутат от 23-ти Многомандатен изборен регион София град на парламентарните избори през 2017 година Впоследствие Кирилов бе определен за министър на правораздаването на 5 април 2019 година

Той подаде оставка като правосъден министър на 26 август т.г. след диалог с премиера Бойко Борисов, с което автоматизирано се върна на депутатското си място. Това се случи в разгара на подготовката на плана на ръководещата в коалиция партия ГЕРБ за нова Конституция на България, измежду чийто създатели попада и Кирилов.

След отдръпването си от министерския пост той имаше право да се върне като депутат в 44-тото Народно заседание. Докато бе министър на правораздаването, мястото му в Народното събрание заемаше Лиляна Радева, която след приемането на неговата оставка ще би трябвало да се закълне още веднъж като депутат.

Междувременно, на 3 септември депутатите избраха Десислава Ахладова-Атанасова за министър на правораздаването и тя постави клетва пред Народното събрание. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР